5 Onmisbare Vaardigheden voor elke BHV’er

Geschreven doorSolestus Opleidingen

Op 10/05/2024

Overweeg je om een BHV cursus te organiseren voor jezelf, je team, of afdeling? Een verstandige keuze, want BHV (Bedrijfshulpverlening) is van onschatbare waarde voor bedrijven. Of je nu een klein of groot team hebt, met een BHV cursus draag je bij aan de algemene zorgplicht voor de veiligheid en gezondheid van je medewerkers, klanten en bezoekers.

De 5 Onmisbare Vaardigheden

BHV omvat meer dan alleen taken en verantwoordelijkheden; het is vaak zelfs een levensreddende rol. Hier zijn de 5 belangrijkste vaardigheden die elke BHV’er moet bezitten:

  1. Plannen en Voorbereiden: Als BHV’er moet je voorbereid zijn op noodsituaties door noodplannen op te stellen en te zorgen voor de beschikbaarheid van nooduitrusting.
  2. EHBO: Het verlenen van eerste hulp is cruciaal. Je moet weten hoe je eerste hulp verleent bij verwondingen en ziekten totdat professionele hulp arriveert.
  3. Brandbestrijding: Het kunnen blussen en voorkomen van beginnende branden is essentieel om grotere rampen op de werkplek te voorkomen.
  4. Communicatie: Effectieve communicatie is van vitaal belang om snel te kunnen handelen in noodsituaties en cruciale informatie te delen en coördineren.
  5. Daadkracht: In noodsituaties moet je snel en vastberaden optreden, wat daadkracht en vastberadenheid vereist.

Cursussen Plannen bij Solestus

Solestus biedt een breed scala aan BHV cursussen die zijn afgestemd op jouw bedrijfsbehoeften en het specifieke karakter van je organisatie. Onze professionele instructeurs begeleiden jou en je team op weg naar een veiligere werkplek.

BHV Cursus of Herhaalcursus?

We bieden zowel initiële BHV cursussen voor nieuwkomers als herhaalcursussen voor degenen die hun kennis willen opfrissen. Onze herhaalcursussen zijn belangrijk, aangezien BHV-certificaten doorgaans een beperkte geldigheidsduur hebben (meestal één of twee jaar).

Waarom Kiezen voor Solestus?

Bij Solestus staat veiligheid voorop. Onze ervaring en toewijding aan veiligheid maken ons de ideale partner voor BHV cursussen. We begrijpen de unieke behoeften van jouw bedrijf en bieden maatwerkoplossingen om de veiligheid op de werkplek te verbeteren.

Investeer vandaag nog in de veiligheid van jouw of je bedrijf met een BHV cursus van Solestus. Neem contact met ons op en zet de stap naar een veiligere werkomgeving.

Neem Contact Op

Wil je meer weten over onze BHV cursussen of direct inschrijven? Neem contact met ons op via het contactformulier op onze website of bel of mail even. We staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van je BHV cursus!

Solestus Opleidingen

Bedankt voor je aanmelding!
There was an issue submitting the form!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Home

Werknemers

Werkgevers

Over ons

Vacatures

Contact

0570-781010

info@solestus.com